Porovnání roušek v České republice

Poznejte rozdíl mezi jednorázovými a látkovými rouškami

 

Období pandemie nám ukázalo, jak je důležité chránit své zdraví rouškami. I když jsou roušky pro mnoho lidí nutným zlem, které jim způsobuje nepohodlí, a jisté je to lepší volba než si poškodit zdraví zákeřnou nemocí, kterou nový koronavirus je. Téměř každý má u sebe roušku, kterou může kdykoliv použít, ne každá rouška je ovšem vyhovující. 


Jednorázové vs látkové roušky


Řeč je zejména o jednorázových rouškách, jsou sice kvalitní ochranou, ale jak už název napovídá, jsou určeny pro jednorázové použití. Opakované použití znamená zvýšení rizika nákazy, ale také možnost znehodnocení takové roušky.

Jelikož je potřeba roušky používat pravidelně, může být používání jednorázových roušek poměrně drahou záležitostí, obzvláště pokud máte velkou rodinu. Z ekonomického i praktického hlediska jsou mnohem lepší volbou roušky látkové.

 

 

 Není třeba si šít roušky ze starých prostěradel, levně si lze pořídit kvalitní a pohodlné látkové roušky, které lze po použití jednoduše vyprat, vyžehlit a následně opět používat. Látkové roušky se nabízí i v mnoha provedeních, které lze sladit s outfitem. Z roušky se stala nejen ochrana, ale svým způsobem i nutný módní doplněk, jehož vzhled si můžeme vybrat. Mezi látkovými rouškami významně vyčnívají nano roušky.


Výhody nano roušek

Mnoho látkových roušek je vyráběno nekvalitně, jsou nepohodlné a mohou způsobovat vyrážky. Proto se na trhu objevily nano roušky, které jsou hypoalergenní, poskytují zvýšenou ochranu a přitom jsou příjemné na nošení. V mnoha profesích je potřeba nosit roušku na obličeji po většinu dne a s nano rouškami vám bude připadat, že ani žádnou roušku nemáte.

 

 

Přizpůsobí se každému tvaru obličeje, jsou lehké a prodyšné. Mezi nejlepší modely na trhu patří nano roušky od Casady, německé kvality, které jsou, díky nosní sponě, vhodné i pro lidi nosící brýle. Plně odpovídají evropským normám a můžete je opakovaně prát, aniž by se snížila jejich ochrana. Zajisté oceníte i atraktivní vzhled, sedí skvěle na každém obličeji.

 

 

Zpět do obchodu